Головна Підписано Меморандум про співпрацю між науковцями та «Асоціацією міст України»

Підписано Меморандум про співпрацю між науковцями та «Асоціацією міст України»


Прикарпатський національний університет допоможе об’єднаним територіальним громадам впроваджувати секторальні реформи. Створений в навчальному закладі Проектно-освітній центр «Агенти змін» відсьогодні працюватиме над підвищенням рівня інноваційності та конкурентоспроможності економіки регіону.

«Агенти змін» пропонують не тільки рецепти посилення інституційно-кадрової спроможності нашого краю, а й надаватимуть конкретну інформаційну та освітню допомогу з питань управління інвестиційними проектами. Отже, підписанням спільного Меморандуму з Івано-Франківським регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» університет в особі офісу «Агентів змін» розпочав співпрацю в контексті децентралізаційних процесів, які сьогодні відбуваються в Україні. Адже його завдання полягає не тільки в проведенні навчальної та дослідницької діяльності, але й участі в розвитку регіону, на території якого вони працюють.

Документ підписали ректор Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда та виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення «Асоціація міст України» Юрій Стефанчук. Предметом цієї угоди є спільна підготовка фахівців для роботи в органах місцевого самоврядування, інтелектуальна практична допомога університету територіальним громадам у вирішенні ними завдань соціально-економічного та культурного розвитку. 

«Наша програма мінімум – підготувати для кожної ОТГ хоча б одного фахівця, який міг би вести грантову роботу. Це дозволило б громаді щороку мати значні кошти на розвиток», – зазначив під час брифінгу ректор університету Ігор Цепенда.

Він також переконаний, що викладачі та студенти університету стануть добрими партнерами для органів місцевого самоврядування в реалізації стратегій розвитку об`єднаних територіальних громад, втілення ідей, реалізації грантів та проектів для покращення умов життя мешканців краю. 

Юрій Стефанчук в свою чергу підкреслив, що для регіонального відділення АМУ дуже потрібна така співпраця з Прикарпатським національним університетом. «У роботі з об`єднаними територіальними громадами ми відчуваємо, що їм потрібна допомога в реалізації тієї стратегії розвитку, яку вони намітили. ОТГ мають велике бажання отримувати гранти, але, на превеликий жаль, не мають досвіду як це зробити і як потім реалізувати ці гранти. Ми спільно зацікавлені в підготовці кадрового потенціалу для роботи в органах місцевого самоврядування, об`єднаних територіальних громадах. Цей меморандум передбачає, зокрема, практику та стажування, відвідування студентами тих громад, які мають сьогодні цікаві проекти», –  підкреслив Юрій Стефанчук.

Про мету та задачі «Агентів змін» пізніше, під час тематичної зустрічі «Децентралізація та секторальні реформи в Україні: очікування, досягнення, перспектива», партнерам, викладачам та студентам детально розповіла директор нового, створеного в рамках проекту, університетського Проектно-освітнього центру, доцент кафедри фінансів економічного факультету Світлана Кропельницька.

«Підготовка фахівців з управління проектами є одним із наших головних завдань, – пояснила вона під час презентації. – Проект розрахований на три роки і його реалізація буде здійснюватися за підтримки секторальних бюджетних коштів Європейського Союзу».

Джерело

Коментарі закриті.